“Ernstige problemen”: Duitse bejaarden moeten worden gereanimeerd na derde COVID-19 vaccinatie

“ernstige-problemen”:-duitse-bejaarden-moeten-worden-gereanimeerd-na-derde-covid-19-vaccinatie

08-09-21 06:29:00, In een bejaardentehuis in Oberhausen traden ernstige complicaties op na de derde COVID-19 vaccinatie. Twee bewoners van het bejaardentehuis moesten zelfs drie dagen na de zogeheten “boostervaccinatie” worden gereanimeerd. Een crisisteam beraadt zich, bericht De.rt.com.

Twee bewoners van een bejaardentehuis in Oberhausen, Noordrijn-Westfalen, moesten drie dagen na de derde COVID-19 inenting worden gereanimeerd, zo meldde de omroepzender WDR dinsdag.

De omroep verwijst naar een exclusief beschikbare brief. Daarin informeert het bestuur van het districtskantoor van de Vereniging van Ziekenfondsartsen van Noordrijn de behandelende artsen:

“Ik zou niet willen verzuimen u op de hoogte te brengen van deze incidenten.”

Het gaf het advies aan de praktiserende artsen:

“Ik zou u willen vragen uw eigen medische beslissing te nemen of u wacht op een aanbeveling van respectievelijk het StiKo of het EMA [Duitse gezondheidsautoriteiten] of dat de timing van de derde vaccinaties nu zo urgent is voor uw eigen patiënten dat u ze zonder aanbeveling moet uitvoeren”.

Als gevolg van deze brief heeft de huisarts Peter Kaup uit Oberhausen met onmiddellijke ingang en tot nadere kennisgeving besloten – totdat de StiKo groen licht geeft – geen derde vaccinatie meer te geven aan patiënten in bejaardentehuizen. Kaup verklaarde tegenover WDR dat hij het “uit medisch oogpunt onbegrijpelijk vindt dat er nu snel verder wordt gevaccineerd zonder dat er een vaccinatie-aanbeveling is”.

Het naburige vaccinatiecentrum in Mülheim is ook bezig zijn vaccinatieprogramma terug te schroeven. Tot nader order krijgen 80-plussers alleen een boostervaccinatie als de eerste injecties ten minste zes maanden geleden zijn gegeven.

Dortmund viroloog Carsten Watzl, daarentegen, waarschuwt voor paniek. Hij zegt dat men uit individuele inentingsreacties geen conclusies kan trekken over de totaliteit van alle vaccinaties.

Ook de Vereniging van Ziekenfondsartsen van Westfalen-Lippe benadrukt dat de individuele gevallen eerst in detail moeten worden onderzocht. Studies uit Israël “hadden eigenlijk aangetoond dat er geen problemen waren geweest met derde vaccinaties”.

Tot nu toe zijn 90 mensen in het tehuis gevaccineerd. Tien procent van hen had zulke ernstige reacties dat zij medisch moesten worden behandeld.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

Australische marine betrapt op verdoezelen van massale bijwerkingen nu matrozen in “kritieke toestand” bezwijken na Covid-19 vaccins

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: