Geen keuze in de verkiezing

geen-keuze-in-de-verkiezing

08-09-21 06: 57: 00,

Binnenkort zijn er federale verkiezingen, maar op de een of andere manier vindt de verkiezingscampagne helemaal niet plaats. Of kan iemand serieus zeggen waarin de eisen en beloften van de partijen verschillen?

Een democratie wordt verondersteld in te houden dat het volk in staat is de politiek van zijn land te bepalen. Daarom zou men denken dat de partijen zich in de verkiezingscampagne met feitelijke kwesties zouden bezighouden en hun ideeën voor de komende vier jaar aan de kiezers zouden voorleggen. Maar wie de media en de verkiezingscampagne volgt, constateert een verbazingwekkend probleemloze verkiezingscampagne, waarin het er meer om gaat welke kandidaat sympathiek overkomt of een of ander citaat uit een boek niet goed heeft herkend. Het geheel doet meer denken aan “Deutschland sucht den Superstar” of “Germanys next Topmodel”, maar niet aan een serieuze wedstrijd over politieke en economische recepten voor de toekomst.

Hebben wij een keuze?

Laten we eerlijk zijn: kunt u onderwerpen noemen waarover de gevestigde partijen serieus van mening verschillen?

” Lees verder

%d bloggers liken dit: