Guinee-coup verdiept bestuurscrisis in West-Afrika

guinee-coup-verdiept-bestuurscrisis-in-west-afrika

08-09-21 01: 30: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” boven aan de banner van onze homepage te activeren (Desktopversie).

Er waren meldingen van zwaar geweervuur rond de residentie van de president enkele uren voor de onderbreking van de reguliere televisieprogrammering voor een aankondiging van de klaarblijkelijke nieuwe leiding van het land.

De leider van de staatsgreep is Lt. Col. Mamady Doumbouya, 41, die de bevelhebber is van de Speciale Strijdkrachten en een voormalig lid van het Franse Vreemdelingenlegioen. Doumbouya heeft een lange carrière van betrokkenheid bij diverse imperialistische militaire inspanningen, waaronder de interventie en bezetting van de Centraal-Aziatische staat Afghanistan door de Verenigde Staten en de NAVO.

De couppleider is eerder gefotografeerd buiten de ambassade van de Verenigde Staten in Conakry, omringd door militair personeel van het Africa Command (AFRICOM) van het Pentagon tijdens de jaarlijkse gezamenlijke oefeningen van de strijdkrachten met West-Afrikaanse staten, bekend als Operation Flintlock.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: