Terugtrekking uit Afghanistan stelt relatie VS-Europa op de proef

terugtrekking-uit-afghanistan-stelt-relatie-vs-europa-op-de-proef

08-09-21 05: 49: 00,

Door Salman Rafi Sheikh: Hij is onderzoeksanalist inzake internationale betrekkingen en het buitenlands en binnenlands beleid van Pakistan, uitsluitend voor het onlinetijdschrift New Eastern Outlook.

Hoewel de terugkeer van de “wijze” en “ervaren” Biden naar het Witte Huis in 2021 een aangename afwisseling werd verwacht van het “onvoorspelbare” en “onstabiele” tijdperk van Donald Trump, heeft de uiterst onstabiele aard van de terugtrekking van de VS uit Afghanistan – die opmerkelijk genoeg de crisistoestand weerspiegelt waarin de Amerikaanse politiek zich de afgelopen jaren heeft bevonden – de euforie over de overwinning van Biden snel doen verdampen. In tegenstelling tot de hoop die velen in Europa koesterden na de nederlaag van Trump, is de “wijze” Biden – die al snel verkondigde dat de VS “terug” zijn – er, zoals verwacht, niet in geslaagd de koers van de definitieve neergang van de Amerikaanse suprematie te keren. Ironisch genoeg heeft de “wijze” en “ervaren” Biden de neergang alleen maar versneld, wat op zijn beurt aantoont dat de neergang van de VS meer te wijten is aan structurele veranderingen – de VS lijdt aan hegemonische vermoeidheid,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: