200 organisaties vragen Gates Foundation te stoppen met financiering van “mislukte” groene revolutie

200-organisaties-vragen-gates-foundation-te-stoppen-met-financiering-van-“mislukte”-groene-revolutie

09-09-21 04: 11: 00,

De Defender ondervindt censuur op veel sociale kanalen. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van het nieuws dat ertoe doet door u te abonneren op ons topnieuws van de dag. Het is gratis.

Miljarden dollars aan hulp en subsidies voor industriële landbouw in Afrika zijn schadelijk voor de voedselzekerheid in een van ’s werelds hongerigste regio’s, volgens een netwerk van Afrikaanse groepen die donoren vragen om hun financiering over te hevelen naar Afrikaans-geleide inspanningen en agro-ecologie.

In een brief die dinsdag werd bezorgd, vroegen 200 organisaties geleid door de Alliance for Food Sovereignty in Africa aan de Bill & Melinda Gates Foundation, het U.S. Agency for International Development en andere donoren om te stoppen met de financiering van de Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA). De miljardeninspanning heeft “ ondubbelzinnig gefaald in zijn missie” en “schade berokkend aan bredere inspanningen om Afrikaanse boeren te ondersteunen,” zeiden de groepen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: