BankservAfrica roept regeringen op digitale identiteit te bevorderen

bankservafrica-roept-regeringen-op-digitale-identiteit-te-bevorderen

09-09-21 05: 36: 00,

De Zuid-Afrikaanse regering moet van de ontwikkeling van digitale identiteit een prioriteit maken

In een rapport dat in opdracht van financiële dienstverlener BankservAfrica is opgesteld door accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers (PwC), wordt de Zuid-Afrikaanse regering opgeroepen om prioriteit te geven aan de ontwikkeling van digitale identiteit.

Het rapport, getiteld “Digital Identity – A South African Journey”, onderzoekt de geschiedenis van digitale identiteit in Zuid-Afrika en schetst de ervaringen tot nu toe met een gemeenschap van deskundigen van de belangrijkste financiële dienstverlenende instellingen van het land, fintechs en spelers uit de betalingssector.

“Om de voordelen te kunnen realiseren en het effect op de economie ten volle te kunnen voelen, moeten het beleid inzake digitale identiteit op regeringsniveau en de ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen door bedrijven een hoge prioriteit krijgen van alle belanghebbenden”, staat te lezen in een deel van het 14 pagina’s tellende rapport.

“Het is tijd dat consumenten, investeerders en de particuliere en de openbare sector de handen ineenslaan,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: