BKA gebruikt de beruchte Pegasus-software om mobiele telefoons te bespioneren

bka-gebruikt-de-beruchte-pegasus-software-om-mobiele-telefoons-te-bespioneren

09-09-21 04: 07: 00,

In juli werd bekend dat de Israëlische spionagesoftware Pegasus op grote schaal werd ingezet tegen journalisten en andere critici van de regering in landen als Hongarije of Marokko, en de verontwaardiging in Duitsland was groot. Nu blijkt dat ook het BKA Pegasus gebruikt.

Toen in juli bekend werd dat een Israëlisch bedrijf, NSO genaamd, software had ontwikkeld waarmee mobiele telefoons in real time volledig konden worden afgeluisterd, d.w.z. telefoongesprekken konden worden opgenomen, chats konden worden gelezen, camera’s konden worden ingeschakeld, geheugens konden worden doorzocht, enz. en dat deze software ook werd gebruikt, was het tumult in Duitsland groot. De media en politici berichtten erover onder het verhaal dat het Israëlische bedrijf de software had verkocht aan dictaturen (waaronder Arabische staten) en zogenaamde autocraten (b.v. Hongarije), die de software konden gebruiken om critici van de regering, kritische journalisten, enz. af te luisteren. En er was zelfs sprake van spionage, want de software werd ook aangetroffen op mobiele telefoons van Europese politici tot en met de Franse president Macron.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: