Chinese staatsmedia noemen George Soros een “terrorist

chinese-staatsmedia-noemen-george-soros-een-“terrorist

09-09-21 01: 35: 00,

De miljardair-filantroop en voormalig hedgefondsmanager heeft in recente commentaren Amerikaanse fondsen aangespoord de Chinese markten te mijden.

China’s spreekbuis Global Times heeft de in Hongarije geboren Amerikaanse miljardair George Soros een “wereldwijde economische terrorist” genoemd in een dreun die speelt in twee opiniestukken waarin de stijgende temperatuur in de betrekkingen tussen de VS en China wordt benadrukt.

Het artikel, gepubliceerd op 4. In september werd de hedgefondsmanager en filantroop zonder enig bewijs ervan beschuldigd de in hechtenis genomen eigenaar van een Hongkongse krant, Jimmy Lai, financieel te hebben gesteund om anti-Beijing protesten in de stad te bevorderen 2019.

Kort daarna schreef Soros een gastartikel voor de Wall Street Journal waarin hij de recente investering van 6,7 miljard yuan (1 miljard dollar) in China door het in New York gevestigde beleggingsfonds BlackRock een “tragische vergissing” noemde die waarschijnlijk tot verliezen zou leiden voor de klanten van de vermogensbeheerder. Soros schreef dat de investering van BlackRock “de Amerikaanse nationale veiligheidsbelangen in gevaar brengt”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: