Frankrijk: voormalig minister van Volksgezondheid moet voor het Hof van Justitie van de Republiek terechtstaan wegens het toedienen van Covid-19

frankrijk:-voormalig-minister-van-volksgezondheid-moet-voor-het-hof-van-justitie-van-de-republiek-terechtstaan-wegens-het-toedienen-van-covid-19

09-09-21 02: 04: 00,

Agnès Buzyn, minister van Volksgezondheid, die half februari 2020 ontslag nam bij het uitbreken van de Covid-epidemie 19, wordt gedagvaard voor 10. Ze is gedagvaard om op 9 september voor het Hof van Justitie van de Republiek (CJR) in Parijs te verschijnen om mogelijke beschuldigingen te horen, meldde AFP op 9 september, een gerechtelijke bron aanhalend en informatie bevestigend van Le Monde.

De dagvaarding voor de Hoge Raad van Justitie, de enige rechtbank die bevoegd is om ministers in de uitoefening van hun ambt te berechten, maakt deel uit van het onderzoek naar de wijze waarop de regering de epidemie heeft aangepakt, dat sinds juli aan de gang is 2020. Na afloop van deze hoorzitting kan Agnès Buzyn in staat van beschuldiging worden gesteld of de gunstiger status van bijgestaan getuige krijgen indien zij erin slaagt de rechters ervan te overtuigen dat er niet genoeg ernstige of samenhangende bewijzen zijn om haar in staat van beschuldiging te stellen. Op een vraag van AFP heeft de voormalige minister niet onmiddellijk geantwoord.

Het risico van verspreiding van het virus was “praktisch nihil”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: