Het einde van de heroïnehandel is een groot voordeel van de VS-nederlaag in Afghanistan

het-einde-van-de-heroinehandel-is-een-groot-voordeel-van-de-vs-nederlaag-in-afghanistan

09-09-21 11: 25: 00,

Door James O’Neill: Hij is een voormalig advocaat die in Australië woont, exclusief voor het online magazine New Eastern Outlook.

Na 40 jaren is er eindelijk een einde gekomen aan de bezetting van Afghanistan door de Verenigde Staten. Ik zeg 40 jaar omdat haar betrokkenheid in dat land begon als reactie op de Sovjet bezetting, die 1980 begon. De Verenigde Staten steunden de mujahideen-strijders die zich tegen de Sovjet-bezetting verzetten en daar nooit echt mee zijn opgehouden, zelfs niet nadat de Sovjets waren vertrokken in 1989. Tegen de Amerikaanse verwachtingen in, bleef de regering van Afghanistan nog drie jaar aan.

Het was geheel in overeenstemming met het wereldbeeld van de Verenigde Staten, maar ze konden Afghanistan niet zomaar 2021 verlaten, ze moesten een spoor van vernieling achterlaten. De faciliteiten die de luchthaven van Kabul functioneel maakten, zijn allemaal vernietigd. Om deze moedwillige vernietiging wraakzuchtig te noemen zou een understatement zijn.

Het is algemeen bekend dat de terugtrekking uit Afghanistan geenszins een door iedereen goedgekeurde beslissing van de Verenigde Staten was.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: