Het recht op ziekte

het-recht-op-ziekte

09-09-21 03: 00: 00,

De structuren van vervreemding en uitbuiting die in het digitale en financiële kapitalisme opgang maken, en de gelijktijdige steeds subtielere ontkenning van de overheersingsrelaties, maken niet alleen de mensen gek in de omstandigheden van onzekere arbeid, die steeds ondraaglijker worden door de verweven toename van controle- en bewakingstechnologieën, externe determinatie en prestatiedruk, maar ook de actoren van de sociale fracties die de overheersingsrelaties in wezen in stand houden.

Zullen de precaire werknemers in het digitale kapitalisme zelfstandigen worden op een manier die vergelijkbaar is met de uitgeversarbeiders van de 19. Als de precaire arbeiders in het digitale kapitalisme worden gedwongen tot een zelfstandigheid die vergelijkbaar is met die van de uitgeversarbeiders van de negentiende eeuw, bijvoorbeeld de wevers, die hun tegen alle realiteitszin in wordt voorgehouden als een nieuwe vrije ruimte en waarvan het geweld steeds meer op een gedepersonaliseerde manier in de technische artefacten wordt geprogrammeerd, zinken de actoren van de overheersingsuitoefening ook in de leugencultuur, die wezenlijk is voor de instandhouding van dit systeem en de legitimering ervan met het begrip sociale vooruitgang.

De leugens van de heersers zijn niet de leugens van de heersers, zij zijn allang een context van verkeerde voorstelling van zaken geworden die hen ook steeds conceptlozer maakt als het erom gaat het geweld van het systeem überhaupt te begrijpen. Sociale vertogen, waarin de term zelforganisatie wordt gebruikt om de van buitenaf bepaalde conditionering van het zelf te beschrijven om de eigen uitbuitbaarheid te optimaliseren, de ontmanteling van arbeidsrechten wordt verkocht als bevrijding en vele linkse onderwerpen en emancipatoire termen worden bezet door functionarissen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: