Hoe de Duitse ambassade in Moskou de radicale Russische oppositie financiert

hoe-de-duitse-ambassade-in-moskou-de-radicale-russische-oppositie-financiert

09-09-21 08: 13: 00,

Duitsland vs. Rusland

In Rusland is de truc gepubliceerd die de westerse ambassades in Moskou gebruiken om de Russische oppositie financieel te steunen. Verreweg het meest actief waren de ambassades van de VS en Duitsland.

In praktisch elk land ter wereld is het andere staten of buitenlandse burgers of organisaties verboden politieke krachten te financieren. Elke staat wil zelf over zijn politieke ontwikkeling beslissen en deze niet van buitenaf opgelegd krijgen.

In Duitsland bijvoorbeeld mogen politieke partijen geen giften van buitenlanders of andere staten aanvaarden. Er zijn uitzonderingen voor EU-burgers, zoals de huidige miljoenendonatie aan de Groenen vanuit Nederland heeft aangetoond, maar in het algemeen is dit verboden. In de VS is er de FARA Act van 1938, een wet die alle buitenlanders die politiek actief zijn in de VS dwingt zich te laten registreren als buitenlands agent, hun financiën bekend te maken en hun publicaties dienovereenkomstig te labelen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: