Koning van Jordanië neemt regionale nederzetting over

koning-van-jordanie-neemt-regionale-nederzetting-over

09-09-21 08: 10: 00,

Na jaren van spanningen tussen Amman en Washington onder voormalig VS-president Donald Trump, en een regeringswisseling in het Witte Huis, heeft de Jordaanse koning Abdullah II zijn eigen gezag over de lang vastgelopen regeling voor het Midden-Oosten, evenals over andere regionale kwesties, stevig gevestigd.

De spanningen met Washington bereikten begin 2020 een hoogtepunt toen Jordanië het “Peace to Prosperity”-plan van Trump voor de oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict afwees. Dit plan voor Jordanië-Palestina wordt al lang gepromoot door een kleine groep extreem-rechtse activisten in Israël. Maar, zoals Amman herhaaldelijk heeft verklaard, heeft de vorige Amerikaanse regering het niet eens met het koninkrijk besproken, en alleen de wens van voormalig premier Benjamin Netanyahu bevorderd om de Israëlische soevereiniteit uit te breiden tot delen van Judea en Samaria. Onder de regering Trump voelde Jordanië zich niet onredelijk steeds meer vervreemd van de Verenigde Staten en Israël, met Jordaniërs die ervan overtuigd waren dat Trump en Netanyahu samenzwoeren om het koninkrijk op verschillende manieren te ondermijnen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: