Midden-Oosten en de schaduw van de gebeurtenissen in Afghanistan

midden-oosten-en-de-schaduw-van-de-gebeurtenissen-in-afghanistan

09-09-21 04: 30: 00,

Na de volledige evacuatie van de VS- en NAVO-militairen uit Afghanistan baart de mogelijkheid van een terugkeer van Al Qaida (een in Rusland verboden terroristische groepering) zorgen. Al-Qaeda voerde de aanslagen van september 11, 2001 in de Verenigde Staten uit, en zij krijgen nu een veilige haven in Afghanistan, net als voor de tragedie. Het moreel van de Taliban is nu hoger dan ooit tevoren in het licht van de nederlaag van de VS en de massa’s wapens die de Yankees hebben achtergelaten. Deze woorden van een artikel in de Emirati-krant Al-Ittihad, gewijd aan de 20-ste verjaardag van het verblijf van het westerse militaire contingent hier, weerspiegelen de bezorgdheid van de Arabische media tegen de achtergrond van de recente verhitte gebeurtenissen in Afghanistan.

De Saudische krant vat de reactie op de komst van de Taliban als volgt samen: drie dingen. Het eerste gaat over het succes van de Taliban en de Amerikaanse terugtrekking,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: