Na cyberaanval: Nieuw-Zeelandse Post en banken korte tijd verlamd

09-09-21 02: 30: 00,

Volgens veiligheidsautoriteiten was de aanval gericht tegen verschillende vooraanstaande organisaties in het land.

Gepubliceerd op 9 september 2021 door RL.

Nieuw-Zeeland heeft naar verluidt te kampen met cyberaanvallen. “De websites van verschillende Nieuw-Zeelandse financiële instellingen en de nationale postdienst waren woensdag korte tijd onbereikbaar omdat ze worstelden met een cyberaanval, volgens functionarissen,” schrijft het persbureau Reuters.

Het Computer Emergency Response Team, CERT), dat verantwoordelijk is voor computerbeveiliging in het land, zei dat het op de hoogte was van een zogenaamde DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). Deze aanval was gericht tegen een aantal organisaties in het land. Bij DDoS-aanvallen worden de servers van instellingen op hoog niveau overbelast door inkomend verkeer van overbodige verzoeken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: