Ongekende wereldwijde schuldencrisis: De aankondiging van het IMF van 650 miljard dollar in speciale trekkingsrechten

ongekende-wereldwijde-schuldencrisis:-de-aankondiging-van-het-imf-van-650-miljard-dollar-in-speciale-trekkingsrechten

09-09-21 12: 51: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

CADTM: Eind augustus 2021 kondigde het IMF aan dat het de wereldeconomie zou voorzien van US$650 miljard om in dringende behoeften te voorzien. Dit zou worden bereikt door een verhoging van de speciale trekkingsrechten. Wat houdt dat precies in? Milan Rivié en Éric Toussaint: De 190 landen die lid zijn van het IMF hebben recht op toelagen in sterke munten die ze niet hoeven terug te betalen. Deze voorziening wordt bijzondere trekkingsrechten genoemd. Daar komen nog leningen bij die het IMF kan verstrekken aan een land dat om hulp vraagt. De leningen moeten met rente worden terugbetaald en zijn gebonden aan voorwaarden die het neoliberale beleid versterken.

” Lees verder