Wat gebeurde er met het tumultueuze Pro-Bolsonaro protest in Brazilië? Plus: een Rumble Update

wat-gebeurde-er-met-het-tumultueuze-pro-bolsonaro-protest-in-brazilie?-plus:-een-rumble-update

09-09-21 02: 40: 00, Tienduizenden mensen gebruikten de Braziliaanse Onafhankelijkheidsdag van 7 september om in het hele land te demonstreren ter ondersteuning van de Braziliaanse president Bolsonaro (m.). Photo by Andre Borges/picture alliance via Getty Images)

In de aanloop naar de Braziliaanse onafhankelijkheidsdag van 7 september werd in nieuwsberichten van zowel de Braziliaanse als de internationale pers melodramatisch gewaarschuwd dat er door de Braziliaanse president Jair Bolsonaro en zijn aanhangers grootschalig geweld en zelfs een aanval in de stijl van januari-6 op federale gebouwen zou worden gepland. Er waren inderdaad grote protesten in heel Brazilië op dinsdag, maar ze waren over het algemeen vreedzaam, met weinig tot geen meldingen van geweld, laat staan het soort georganiseerd geweld en pogingen tot staatsgreep die door veel corporate news outlets worden voorspeld/gehoopt.

Maar dit betekent niet dat de dag zonder incidenten was. Met opiniepeilingen die unaniem laten zien dat Bolsonaro zwaar achterloopt in zijn 2022 herverkiezingsstrijd achter voormalig twee-termijn president Lula da Silva van de Arbeiderspartij,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: