Zweden zal de meeste van zijn resterende COVID-19-beperkingen met ingang van deze maand opheffen

zweden-zal-de-meeste-van-zijn-resterende-covid-19-beperkingen-met-ingang-van-deze-maand-opheffen

09-09-21 10: 00: 00,

Volgens een aankondiging van de Zweedse regering zullen de beperkingen op openbare plaatsen zoals restaurants, theaters en stadions worden opgeheven op 29. September.

Aangezien de meeste volwassenen gevaccineerd zijn, is Zweden begonnen met het versoepelen van enkele beperkingen tijdens een zomerse rustperiode van de pandemie. Het aantal sterfgevallen als gevolg van COVID-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt, is de afgelopen weken in het land laag gebleven.

Vaccinatiekaarten, die worden ingevoerd in verschillende steden in de VS, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Israël en andere gebieden, zouden in de toekomst verplicht kunnen worden gesteld bij “belangrijke openbare evenementen”, aldus de regering. Er zullen uitzonderingen worden gemaakt voor kinderen jonger dan 16 jaar en voor mensen die om medische redenen niet mogen worden gevaccineerd.

“In het voorstel staat dat eventuele beperkingen op de deelname niet mogen gelden voor openbare bijeenkomsten en openbare evenementen met 15.000 of meer deelnemers indien het systeem van vaccinatiecertificaten wordt gebruikt,” aldus de verklaring.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: