De grafeen oxide gevangenis

de-grafeen-oxide-gevangenis

10-09-21 07:09:00,

Als het gaat om de veiligheid en doeltreffendheid van de zogenaamde COVID-19-vaccinaties is het publiek grondig verdeeld en veroverd. De ene kant van het zorgvuldig opgebouwde argument is dat regeringen niet genoeg mensen kunnen injecteren om een “pandemie” van ongevaccineerde mensen te voorkomen. De andere kant is een groep van ongevaccineerden die evenveel excuses heeft om deze injecties te weigeren als zij leden heeft. Toen een controversiële studie verscheen waaruit blijkt dat deze injecties een giftige stof kunnen bevatten die grafeen oxide wordt genoemd, laaide het toegestane debat snel op en werd het grotere plaatje door iedereen gemist, op een enkeling na.

Het verhaal over vaccins die grafeen oxide bevatten brak eind juni door toen Ricardo Delgado Martin, oprichter en directeur van La Quinta Columna – die zichzelf een “vrijdenkersbeweging” noemt – de resultaten publiceerde van een analyse die was uitgevoerd door een Spaans onderzoeksteam aan de Universiteit van Almeria. De analyse beweert via o.a. elektronen-microscopie grafeen-oxide te hebben ontdekt in een flesje van een Pfizer-vaccin. De analyse kan hier in het Engels worden gelezen.

Het heeft een paar weken geduurd voordat dit verhaal zijn weg vond naar de Engelssprekende wereld. Toen dat eenmaal gebeurd was, zaten de factcheckers van de mainstream media er bovenop. Reuters, Full Fact, Forbes en andere gevestigde media hebben geprobeerd om de studie te ontkrachten door hun lezers te verzekeren dat alleen een antivax Q-Anon complotdenker dergelijke onzin zou geloven. Aan de andere kant van het gangpad is de analyse kritiekloos verspreid, wat het probleem groter maakt.

Zoals gewoonlijk ligt de waarheid ergens in het midden. De analyse van het team van de Universiteit van Almeria heeft zijn gebreken, maar de bezorgdheid over de aanwezigheid van grafeen-oxide in Pfizer-vaccins – en elders in ons milieu – moet serieus worden onderzocht.

De analyse

Laten we eerst enkele problemen met de analyse bespreken:

• De analyse is een tussentijds rapport dat verder onderzoek behoeft.
• De analyse is in opdracht gemaakt.
• De herkomst van de Pfizer-flacon die voor deze analyse is gebruikt, is onbekend.
• Grafeen-oxide en gereduceerd grafeen oxide worden soms door elkaar gebruikt.
• Vergelijkende afbeeldingen van grafeen oxide zijn van verschillende vergrotingsniveaus.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: