De overwinning van de Taliban versterkt mogelijk extremistische bewegingen in de regio

de-overwinning-van-de-taliban-versterkt-mogelijk-extremistische-bewegingen-in-de-regio

10-09-21 08: 59: 00,

In september 11 was het precies 20 jaar geleden dat er in Amerika een afschuwelijke terroristische aanslag plaatsvond waarbij bijna 3,000 mensen omkwamen. Om de wereld te tonen dat zij de heersers van de planeet waren, besloten de toenmalige leiders van de VS met spoed in Afghanistan toe te slaan om de wereld hun macht en kracht te tonen. Anderhalf jaar later vielen zij Irak binnen. Dit alles gebeurde onder het voorwendsel van de bestrijding van het wereldwijde terrorisme.

De ongegronde wreedheid om twee landen te vernietigen als vergelding voor de aanslagen van 9/11 heeft de invloed van de VS, en van het collectieve Westen in het algemeen, in de wereld ernstig ondermijnd. Hoewel de materiële krachten van de westerse beschaving aanzienlijk blijven, is Afghanistan niettemin een nieuwe mijlpaal geworden in het proces van haar morele en psychologische neergang. Een manifestatie van dit verval is de groei van terroristische en extremistische bewegingen over de hele wereld.

Op augustus 31,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: