Fregat Bavaria op reis in Azië-Stille Oceaan: gezamenlijke oefeningen met marines van tegenstanders van China. De kritiek op de tussenstop op de onwettig bezette Amerikaanse basis Diego Garcia neemt toe.

fregat-bavaria-op-reis-in-azie-stille-oceaan:-gezamenlijke-oefeningen-met-marines-van-tegenstanders-van-china-de-kritiek-op-de-tussenstop-op-de-onwettig-bezette-amerikaanse-basis-diego-garcia-neemt-toe.

10-09-21 05: 31: 00,

Het voorgenomen verblijf van het fregat Bayern op de Amerikaanse militaire basis Diego Garcia, die in strijd met het internationale recht onder Brits gezag staat, stuit steeds meer op kritiek. Het eiland in het midden van de Indische Oceaan maakt deel uit van de Chagos-archipel, die Groot-Brittannië tijdens de dekolonisatie in strijd met het internationale recht in beslag heeft genomen van zijn kolonie Mauritius om de VS in staat te stellen de militaire basis te bouwen. Intussen hebben verschillende VN-rechtbanken de teruggave van de archipel geëist. Door daar binnenkort aan te meren als onderdeel van zijn reis door Azië en de Stille Oceaan, aanvaardt het fregat Bayern “de facto” de schending van het recht, waarschuwt een deskundige van het Duitse Instituut voor Internationale en Veiligheidsaangelegenheden (SWP). Gezien de bewering van de Duitse regering dat zij voorstander is van een “op regels gebaseerde internationale orde”, is er sprake van een “zekere dubbele moraal”. Het fregat vertrekt zondag van Karachi, waar het gisteren aankwam, naar Diego Garcia. Tot nu toe heeft het fregat oefeningen afgewerkt met oorlogsschepen van staten die militaire posities innemen tegen China.

Luchtafweer en jacht op onderzeeërs

Het fregat Bavaria is onderweg sinds het in de nacht van 22 de zeestraat bij Djibouti (Bab al Mandab) is overgestoken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: