Het standbeeld van Lee en de opstand die zou komen, door Gregory Hood

het-standbeeld-van-lee-en-de-opstand-die-zou-komen,-door-gregory-hood

10-09-21 04: 00: 00,

Woensdag heeft het Gemenebest van Virginia het bronzen ruiterstandbeeld van Robert E. Lee in de voormalige hoofdstad van de Confederatie, Richmond, neergehaald en vervolgens in stukken gezaagd.21

Op papier was dit illegaal. In 1889 garandeerde de Algemene Vergadering dat de staat het genoemde [Lee Monument] eeuwig heilig zou houden voor het monumentale doel waaraan het is gewijd.â In 1890 deed de vereniging voor de bouw van het monument afstand van de grond aan het Gemenebest. Deze maand merkte het Hooggerechtshof van Virginia op dat:

In de 1890 akte staat dat de Staat Virginia … deze akte uitvoert ten teken van haar aanvaarding van de schenking en van haar garantie dat zij [the Lee Monument and the land it stands on] het Monumentale doel waaraan zij zijn gewijd eeuwig heilig zal houden en dat zij het getrouw zal bewaken en liefdevol zal beschermen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: