Nieuwe Oude Burgemeester van Seoul

nieuwe-oude-burgemeester-van-seoul

10-09-21 08: 40: 00,

Op augustus 31, 2021 heeft de Zuid-Koreaanse politie een inval gedaan in het stadhuis van Seoel in het kader van een onderzoek naar beschuldigingen dat de burgemeester van Seoel, Oh Se-hoon, valse informatie zou hebben verspreid tijdens zijn verkiezingscampagne. Rechercheurs doorzochten zeven uur lang enkele kantoren van het stadhuis, waaronder de bureaus voor stadsplanning en vervoerbeleid, om documenten in beslag te nemen die verband houden met Oh Se-hoon’s opmerkingen over een schandalig ontwikkelingsproject in Zuid-Seoul.

De regering van Seoul keurde in 2009 het Pi-City project goed voor de bouw van een logistiek complex, detailhandel en bedrijfsfaciliteiten op een 99,000-vierkante meter groot terrein in Zuid-Seoul. Het project werd echter uiteindelijk stopgezet wegens beschuldigingen van diverse overtredingen. In een televisiedebat voor de tussentijdse verkiezingen zei Oh Se-hoon dat de Pi-City zaak niets met hem te maken had. Maar een groep burgeractivisten diende een klacht in omdat er tijdens zijn regering relevante discussies over stadsplanning en bouw zouden zijn gevoerd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: