Nogmaals: Brieven aan de redactie over “Zijn er onder de lezers van NachDenkSeiten veel mensen die een auto op de automatische piloot zouden besturen?”

nogmaals:-brieven-aan-de-redactie-over-“zijn-er-onder-de-lezers-van-nachdenkseiten-veel-mensen-die-een-auto-op-de-automatische-piloot-zouden-besturen?”

10-09-21 07: 10: 00,

Hier is gevraagd naar de houding ten opzichte van het gebruik van stuurautomaten. Een eerste verzameling van brieven aan de redacteur is hier gepubliceerd. Daarna ontvingen wij nog meer interessante brieven van lezers. Wij willen u er ook voor bedanken. Het volgende is een selectie. Samengesteld door Christian Reimann.

1. Brief aan de redactie

Geachte heer Müller,

Nee, ik zou nooit met een automatische piloot rijden en ik sta ook kritisch tegenover rijhulpsystemen. Mijn man heeft een rijhulpsysteem in zijn auto dat een luide pieptoon geeft wanneer de auto gevaarlijk dicht bij een ander voertuig komt. De ervaring leert dat hij ook piept als er geen gevaarlijke situatie in de buurt is.

Rijhulpcomponenten kunnen ook hinderlijk zijn – stel je voor dat Duitsland snelheidsbeperkingen 100 op autosnelwegen invoerde en bestuurders verplichtte om automatische snelheidscontrole (met automatische snelheidsvermindering tot temo 100) in hun voertuigen in te bouwen….

Met vriendelijke groet
T.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: