Nord Stream 2 is klaar

nord-stream-2-is-klaar

10-09-21 04: 14: 00,

Gazprom heeft vandaag, vrijdag, aangekondigd dat de tweede string van de Nord Stream 2-pijpleiding voor de Oostzee vanochtend is voltooid. Dit betekent dat de gasleveringen nog voor het einde van het jaar van start kunnen gaan.

Ondanks alle weerstand en sancties van de VS is Nord Stream 2 voltooid. Nu moeten er nog formaliteiten worden afgehandeld, zoals de certificering van de pijpleiding, die niet al te veel problemen zou moeten opleveren nu de VS hun sancties tegen Europese bedrijven hebben ingetrokken.

Het is echter nog niet zeker of de pijpleiding volledig kan worden gebruikt, want de tegenstanders van Nord Stream 2 proberen het gebruik van de pijpleiding te beperken tot 50 procent, de details zijn hier te vinden. De rechtszaken van Polen tegen de Opal-pijpleiding, die het gas verder moet distribueren nadat het in Duitsland is aangekomen, kunnen ook nog steeds de volledige benutting van Nord Stream 2 verhinderen.

De pijpleiding is echter een dag te laat,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: