Onafhankelijkheidsdag in Brazilië

onafhankelijkheidsdag-in-brazilie

10-09-21 02:58:00,

Van onze contactpersoon in Brazilië

Op 7 september is Onafhankelijkheidsdag gevierd in Brazilië. Een nationale feestdag, met dit jaar een extra grote opkomst vanwege de noodzaak voor een zichtbare steunbetuiging voor president Bolsonaro. De president hield eerst een toespraak in Brasilia, de kleine afgelegen hoofdstad ver van de kusten waar de regering is gevestigd. De mensen kwamen van heinde en ver om naar hem te luisteren. Later die dag volgde een toespraak in São Paulo, ook daar was het bomvol. In alle grote steden zijn deze dag miljoenen mensen in geel en groen de straat opgegaan om Bolsonaro hun steun te betuigen.

Corruptie

De massale opkomst van deze miljoenen mensen was vooral gericht tegen de corruptie en niet direct tegen de coronamaatregelen. Bolsonaro is voor vrijheid en democratie, maar de media en de corrupte rechters werken hem tegen. Volgend jaar oktober zijn er verkiezingen. De regering Bolsonaro wil zoveel mogelijk transparantie en wil daarom het stemmen via stembiljetten laten verlopen. Het Hooggerechtshof ligt hier echter dwars.

Coronamaatregelen

President Bolsonaro is tegenstander van de coronamaatregelen zoals die over grote delen van de wereld worden opgelegd door regeringen. Het Hooggerechtshof heeft hem daarom de verantwoordelijkheid voor het coronabeleid afgenomen. Deze is overgedragen aan de gouverneurs en burgemeesters. 

Twee dagen na Onafhankelijkheidsdag (09-09), zijn er nog steeds mensen aanwezig. Opmerkelijk is dat de politie niet hard ingrijpt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: