Oproer over de Davidster

oproer-over-de-davidster

10-09-21 07:07:00,

Femke Halsema laat zich in de Telegraaf zeer negatief uit over enkele deelnemers uit duizenden die een Davidster droegen. Mordechai Krispijn geeft een prachtige reactie.

oproer over de Davidster

 
Mordechai Krispijn: “Tijdens de manifestatie tegen de coronamaatregelen waar ruim 20.000 mensen op af kwamen, droegen enkele deelnemers Jodensterren uit protest tegen een mogelijke vaccinatieplicht. Ik begrijp die ophef wel over demonstranten die een Davidster dragen. De meesten mensen zien de parallellen tussen de huidige tijd en 40-45 niet en dat begrijp ik. Daarover straks meer.

Zelf zou ik zo’n ster niet dragen. Niet omdat ik de parallellen niet zie maar omdat ik weet dat:

1. Het voor sommigen nabestaanden te pijnlijk is om er op deze manier ongevraagd mee geconfronteerd te worden.
2. Veel mensen de vergelijking gewoonweg niet kunnen en willen maken en je daarmee meer onbegrip dan begrip creëert en
3. Het vervolgens alleen nog maar over die Davidster gaat in plaats van waar dit werkelijk over gaat.

Maar even terug naar de parallellen met 40-45. Net als heel veel anderen zie ik die parallellen wel degelijk en dan heb ik het NIET over de deportatie van de Joden naar de gaskamers. Daar hoeven we helemaal niet heen te gaan.

Waar ik het wel over heb zijn de volgende parallellen. Oh, en voordat je straks helemaal losgaat op mijn tijdslijn met van alles en nog wat, het is mijn mening en jij mag jouw mening hebben. Laten wij het vooral respectvol met elkaar oneens zijn.

 
 

1. Horeca, bioskopen, theaters gaan dicht voor niet gevaccineerden
Ik heb het even opgezocht. Op 15-9-2021 is het op de dag precies 80 jaar geleden dat er in Nederland een nieuwe maatregel van kracht werd. Vanaf deze dag waren parken, café’s, restaurant, bibliotheken, schouwburgen, musea en andere openbare gelegenheden voor Joden verboden.
Veel mensen beseffen het nog niet of willen het niet geloven maar, als het aan Hugo de Jonge ligt, dan gaat vanaf 25-9-2021 de gehele horeca, theaters, musea en bioskopen dicht voor niet gevaccineerden.
 
2. “Ik doe ook maar wat mij wordt opgedragen”
Na de oorlog verklaarden veel mensen dat ze “ook maar deden wat hen werd opgedragen”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: