Poetin en Loekasjenko spreken over de integratie van hun staten en het westerse beleid

poetin-en-loekasjenko-spreken-over-de-integratie-van-hun-staten-en-het-westerse-beleid

10-09-21 02: 19: 00,

De presidenten van Rusland en Wit-Rusland hebben donderdag een ontmoeting gehad en een doorbraak aangekondigd bij de opbouw van de uniestaat tussen de twee landen. Aangezien zij op de persconferentie een aantal zeer interessante dingen hebben gezegd, heb ik ze vertaald.

Meer dan 20 jaar geleden, nog ten tijde van president Jeltsin, hebben Rusland en Wit-Rusland een verdrag gesloten over een unie van hun twee staten, dat voorziet in een eenwording van de staten op lange termijn. Het proces is in de 20 jaren echter niet echt opgeschoten, pas de laatste jaren en onder druk van het Westen op beide staten, maken de onderhandelingen vorderingen. Donderdag kondigden de twee presidenten aan dat zij een doorbraak hadden bereikt en de laatste hand hadden gelegd aan tientallen programma’s.

Deze hebben voornamelijk betrekking op economische kwesties, waarbij de twee landen hun wetten en voorschriften op elkaar willen afstemmen en zo de basis willen leggen voor verdere stappen. Ze spraken niet over details op de persconferentie na de bijeenkomst,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: