Tot 48.000 burgers gedood door Amerikaanse drones en luchtaanvallen in de “oorlog tegen terreur”

tot-48.000-burgers-gedood-door-amerikaanse-drones-en-luchtaanvallen-in-de-“oorlog-tegen-terreur”

10-09-21 10: 04: 00,

Door Paul Antonopoulos: Hij is een onafhankelijk geopolitiek analist

Sinds de zogenaamde “oorlog tegen het terrorisme” begon in 2001 na de terroristische aanslagen van 11. September 2001, waarbij bijna 3.000 Amerikanen omkwamen, zijn ten minste 22.000 en tot 48.000 burgers gedood door Amerikaanse drone- en luchtaanvallen. Het Amerikaanse leger geeft toe bijna 100.000 aanvallen te hebben uitgevoerd sinds 2001, wat betekent dat tot de helft van de drone- en luchtaanvallen kan hebben geleid tot de dood van een burger, volgens gegevens die zijn verzameld door de waakhondgroep Airwars.

Hoewel het de Republikeinse president George W. Bush was die de Amerikaanse invasies van Afghanistan en Irak leidde, heeft het Amerikaanse leger het gebruik van drone- en luchtaanvallen snel opgevoerd onder zijn opvolger, de Democraat Barack Obama. Obama omarmde het Amerikaanse drone-programma en voerde in zijn eerste jaar als president meer aanvallen uit dan Bush in zijn hele ambtstermijn. Obama’s drone aanvallen waren niet alleen gericht tegen Irak en Afghanistan,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: