Twintigste Herdenking van 9/11: Lessen van de oorlog tegen het terrorisme, door Patrick Cockburn

twintigste-herdenking-van-9/11:-lessen-van-de-oorlog-tegen-het-terrorisme,-door-patrick-cockburn

10-09-21 04: 00: 00,

Twee decennia na 9/11 blijft de rol van Saoedi-Arabië in de aanslag omstreden, ondanks niet aflatende pogingen van de regeringen van de VS en Saoedi-Arabië om het als een actuele politieke kwestie te neutraliseren.

De ambassade van Saoedi-Arabië in Washington heeft deze week een verklaring afgelegd waarin zij haar antiterroristische activiteiten en haar voortdurende vijandigheid tegenover Al-Qaeda uiteenzet. Dit werd krachtig van de hand gewezen door de advocaten van de families van de 9/11 slachtoffers die zeiden dat, âwat Saoedi-Arabië wanhopig niet wil bespreken is het substantiële en geloofwaardige bewijs van de medeplichtigheid [in the attack] van hun werknemers, agenten en gesponsorde agentenâ.

Saoedi-Arabië beweert dat het 9/11 Commission Report, het officià “le Amerikaanse onderzoek gepubliceerd in 2003, het vrijpleitte van verantwoordelijkheid voor de aanslagen. In feite vond het geen bewijs dat de Saoedische regering als instelling of hoge Saoedische ambtenaren als individuen Al-Qaeda hadden gefinancierd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: