9/11: Twintig jaar van leugens

9/11:-twintig-jaar-van-leugens

11-09-21 11:33:00, © Rawpixel Ltd (CC BY 2.0) Twee decennia na 9/11, op de dag af elf jaar nadat president George H.W. Bush zijn beroemde toespraak over de “nieuwe wereldorde” hield, is de historische betekenis van beide gebeurtenissen nu veel duidelijker, schrijft Daniel Miller.

Twee decennia van permanente “meest begunstigde natie”-handelsstatus voor China hebben geleid tot de grootste overdracht van rijkdom, technologie, productiecapaciteit en markten in de geschiedenis van de mensheid, en hebben de Amerikaanse industriële economie vernietigd.

Twee decennia van de “oorlog tegen het terrorisme” en de kankerachtige groei van een wereldwijde controlestaat hebben de westerse vrijheid vernietigd en de burgerrechten uitgewist.

Twee decennia van bedrijfsinternet, social media en smartphones hebben de westerse cultuur gelobotomiseerd, belangrijke westerse instellingen vernietigd, een voortschrijdende massapsychose teweeggebracht en de regionale politieke en economische macht overgedragen aan Silicon Valley en Wall Street.

Twee decennia van bezetting van Afghanistan en vervolgens Irak, drone-oorlog en bijkomende moorden in Pakistan, en aanvallen op Libië, Syrië en Jemen hebben het gezag van de Verenigde Staten en zijn bondgenoten vernietigd tot op het punt waar de seniele winnaar van een kromme verkiezing die in een gefortificeerd Capitool voorbereide gespreksonderwerpen mompelt, de nominale leider is van wat eens de vrije wereld werd genoemd.

Voor 9/11 was het nog bijna mogelijk om Amerika’s geïdealiseerde verhaal over zichzelf te geloven. Vandaag de dag kunnen de VS vergeleken worden met de meest corrupte regimes uit de geschiedenis, en misschien zijn ze zelfs wel de meest corrupte, gezien de schaal waarop corruptie nu mogelijk is.

Gangsterstaten, die eerder crimineel zijn dan sadistisch en verdorven, kijken nu met gerechtvaardigde afschuw naar de Verenigde Staten.

Maar Amerika is niet langer echt Amerika, net zoals Groot-Brittannië niet langer echt Groot-Brittannië is. Beide zijn niet meer dan holdings van een mondiaal commercieel conglomeraat dat vijandig staat tegenover nationale macht als barrière voor mondiale overheersing, net zoals de ontwikkeling van nationale macht in een vroeger tijdperk vastbesloten was om regionale macht te verzwakken.

Dit alles werd versneld na 9/11 door het opleggen van een oorlog waarvan het structurele resultaat, zo niet het doel, de afbraak van het democratische Westen was, en het wordt nu nog verder versneld via de pandemie.

Opnieuw is shockpropaganda gebruikt om de noodtoestand af te kondigen en de macht van het volk naar staats- en transnationale organen over te hevelen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: