Afghaanse strijders gaan geen “alomvattend regime” opbouwen

afghaanse-strijders-gaan-geen-“alomvattend-regime”-opbouwen

11-09-21 08: 53: 00,

Twintig jaar nadat Amerikaanse troepen de Taliban (een in de Russische Federatie verboden beweging) in Afghanistan uit de macht hebben verdreven, hebben militanten van deze groepering de vorming van een interim-regering aangekondigd. De woordvoerder van de Taliban, Zabiullah Mujahid, benadrukte dat de door hem aangekondigde regering de facto een tijdelijke status heeft, met alle waarnemende kabinetsleden. Andere benoemingen zullen naar verwachting op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

In tegenstelling tot de verwachtingen van deskundigen en de druk van zowel de oppositiekrachten als de internationale gemeenschap, heeft de oude garde van Taliban-strijders vitale posities in de nieuwe leiding van het land veroverd. Andere politieke krachten, waaronder seculiere autoriteiten, milities en vrouwen, zijn niet vertegenwoordigd. Daarmee hebben de Taliban hun eerdere afspraken met de Amerikanen om een coalitieregering te vormen, op basis waarvan de VS zich in feite uit Afghanistan terugtrokken, al geschonden.

Het valt niet uit te sluiten dat de samenstelling van de nieuwe Afghaanse regering het resultaat is van enige invloed vanuit Pakistan,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: