‘Duurzaam’ faalt: Engeland start oude kolencentrale op nu Europa deze winter op energiecrisis afstevent

‘duurzaam’-faalt:-engeland-start-oude-kolencentrale-op-nu-europa-deze-winter-op-energiecrisis-afstevent

11-09-21 12:47:21,

GLOBAL COOLING: Dit jaar ligt er maar liefst 500 gigaton meer sneeuw op het Noordelijk Halfrond dan het langjarige gemiddelde. (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————–

Global Warming Policy Forum: ‘Stijgende CO2 belastingen en subsidies voor duurzame energie hebben verwoestende impact op prijs van aardgas’ – Bloomberg: ‘Europa wacht een bittere winter, mede dankzij versneld afsluiten Nederlands aardgas’

—————————————————————————————————————————————–

Terwijl de invoering van discriminerende vaxpaspoorten en mensenrechten schendende verplichte Covid injecties alle aandacht krijgt, sluimert op de achtergrond nog een andere crisis die eveneens enorme aantallen slachtoffers dreigt te maken. Het moment waarop ‘groene’ en ‘duurzame’ energie de complete samenleving en economie begint te ontwrichten lijkt namelijk heel dichtbij gekomen nu experts en topmannen van de energie industrie waarschuwen dat Europa deze winter met grote gastekorten en een energiecrisis te maken krijgt. Engeland zag zich afgelopen week al genoodzaakt een oude kolencentrale op te starten, omdat het steeds grotere aantal windmolens en zonnepanelen niet in staat blijkt te zijn om zelfs maar aan een geringe toename in de vraag naar energie te voldoen.

The Global Warming Policy Forum, dat zegt ook ruimte te willen geven aan het – inmiddels enorme aantal – internationale wetenschappers dat forse kritiek heeft op het omstreden CO2-klimaat/energiebeleid, constateert dat de kosten van aardgas snel stijgen in Europa. De belangrijkste redenen zijn ‘de verwoestende impact van stijgende CO2 belastingen, subsidies voor hernieuwbare energie, en verboden op fracking,’ maatregelen die ook in Nederland worden genomen om de economie te ‘decarboniseren’ om zero CO2 uitstoot te realiseren.

Europese energiebedrijven worden door de politiek gedwongen om torenhoge prijzen te betalen voor CO2 certificaten. Deze fors gestegen kosten worden doorberekend aan de klant. Ondertussen heeft het verbod op fracking tot een ernstig tekort in de aardgasproductie geleid. ‘Het resultaat zijn superhoge elektriciteitsprijzen en stijgende inflatie, wat een steeds zwaardere kostenpost is voor de toch al worstelende Europese huishoudens.’

Nordstream 2 voltooid, maar Nederland breekt eigen gasinfra juist af

Ondanks Amerikaanse, Poolse en Oekraïense tegenstand werd onlangs het laatste stukje van de Nord Stream 2 gaspijpleiding door de Oostzee van Rusland naar Duitsland voltooid. Hypocriete EU politici zaaien al jaren angst dat Rusland zo een te grote invloed op Europa zou krijgen, maar hebben ondertussen een enorme lading boter op hun hoofd door hun eigen gasbronnen stap voor stap af te sluiten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: