Hoe ik een “Afghaan” werd

hoe-ik-een-“afghaan”-werd

11-09-21 09: 45: 00,

In het Westen vond een cesuur plaats met 11. September 2001 vond een cesuur plaats. Er kwam een golf van anti-moslim racisme op gang, mensen zoals ik kregen te maken met haat en discriminatie en doen dat nog steeds. Die dag was ook het beginpunt van een lange ontwikkeling die mij gemaakt heeft tot wat ik nu ben: Van toen af aan was ik de eeuwige uitlegger van de oorlog in Afghanistan, een land waar ik als tiener voor het eerst naartoe reisde. Door Emran Feroz.

Op 11. September 2001 Ik was negen jaar oud en woonde in Innsbruck. Ik ben er geboren en getogen en ging er naar school. Ongeveer twee jaar daarvoor hadden mijn familie en ik de Oostenrijkse nationaliteit gekregen. Ik had niet veel verder gezien dan de Tiroler Alpen, ik wist bijna niets over het land van mijn ouders.

Toen ik die dag thuiskwam, keek ik uit naar het gebruikelijke tekenfilmprogramma op TV.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: