Ik had het fout. Het spijt me

ik-had-het-fout.-het-spijt-me

11-09-21 06:53:00,

“Niets is schadelijker voor een nieuwe waarheid dan een oude fout” zei Johann Wolfgang von Goethe. Dus ik zal het nu toegeven: Ik had het fout. En hoe fout ik het had…,  schrijft de Duitse filosoof en schrijver Gunnar Kaiser op Kaisertv.de.

In de afgelopen weken zijn er een aantal studies gepubliceerd die mijn kijk op de wereld weer eens grondig aan het wankelen hebben gebracht. Het zijn talrijke resultaten van wetenschappelijk onderzoek die mij de situatie in een heel ander licht doen bekijken. Ze zijn zo duidelijk in hun massa dat ik mijn situatie moet herbeleven en heroverwegen. Ja, ik weet het, ik denk dat dat “terugkrabbelen” wordt genoemd. Maar kijk zelf maar.

  1. PCR-test
  2. Gebruik van bedden op de Intensive Care
  3. Sterftecijfer
  4. Mondkapjes
  5. Corruptie
  6. Scholen
  7. Lockdowns
  8. Vaccinatie

1. De PCR-test

Zoals we nu weten, is de PCR-test als meetmethode te aspecifiek en daarom niet geschikt als enige maatstaf voor het nemen van besluiten over maatregelen in reactie op een pandemie.

Een in het Journal of Infection gepubliceerde studie, “The performance of the SARS-CoV-2 RT-PCR test as a tool for detecting SARS-CoV-2 infection in the population”, kwam tot de conclusie dat meer dan de helft van degenen met positieve testresultaten hoogstwaarschijnlijk helemaal niet besmettelijk was. Bij een replicatiegetal van meer dan 25 was de CT-waarde, d.w.z. de replicatiewaarde, te hoog en was de viruslast bij de geteste personen dusdanig laag dat zij in het geheel niet geïnfecteerd waren geweest. Hun PCR testresultaat is dus waardeloos.

De RT-PCR-testtechniek, die in het verleden ook tot pseudo-epidemieën heeft geleid, werd gekozen als de gouden standaard voor de opsporing van een SARS-CoV-2-infectie – ook al is bekend dat de techniek niet geschikt is als enig diagnosemiddel, maar alleen ter aanvulling van een diagnose. De onderzoekers van de Amerikaanse studie hebben deze procedure op basis van hun evaluatie van de gegevens massaal in twijfel getrokken.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, de CDC, de goedkeuring van de PCR-test voor noodgevallen ingetrokken omdat deze geen onderscheid kan maken tussen SARS-CoV-2 en griep.

Bronnen:

Andreas Stang et al https://doi.org/10.1016/j.jinf.2021.05.022
https://www.nytimes.com/2007/01/22/health/22whoop.html,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: