Michael Moore, post 9/11 patriottisme, en het einde van Amerika, door James Kirkpatrick

michael-moore,-post-9/11-patriottisme,-en-het-einde-van-amerika,-door-james-kirkpatrick

11-09-21 04: 20: 00,

Twintig jaar geleden vanavond, op september 11, 2001, hadden veel Amerikanen het gevoel dat ze zojuist Francis Fukuyamaâs Einde van de Geschiedenis op de meest brute en dramatische manier mogelijk hadden zien herroepen. Het gevoel van woede, schok en, op de een of andere manier, trots is onmogelijk te herbeleven. Het lijkt bijna alsof het niet gebeurd is, of dat het iemand anders overkomen is. Dat is omdat het wel degelijk gebeurd is met iemand anders. Waar we nu in leven heeft geen relatie met de Historische Amerikaanse Natie.

Nu, op deze twintigste verjaardag, is er geen rechtschapen woede, hartverscheurend verdriet, of zelfs maar veel herdenking. Het betekent niets voor het land dat nu bestaat. Vladimir Poetin geeft er misschien meer om dan onze eigen elites. De Russische regering heeft met succes druk uitgeoefend op de Taliban om een inwijdingsceremonie voor de nieuwe regering op september 11 te vermijden omdat het âonmenselijkâ zou zijn [Taliban annuleren inwijdingsceremonie Afghaanse regering gepland voor 9/11 verjaardag: Report,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: