Neuroloog legt uit waarom gevaccineerde mensen nog steeds in hoog tempo COVID-19 oplopen en verspreiden

neuroloog-legt-uit-waarom-gevaccineerde-mensen-nog-steeds-in-hoog-tempo-covid-19-oplopen-en-verspreiden

11-09-21 08:53:00, Dr. Michael Segal, een neuroloog en neurowetenschapper, legt in een recent artikel in de Wall Street Journal uit waarom mensen die tegen het Coronavirus zijn ingeënt, de ziekte nog steeds in een hoog tempo oplopen en verspreiden, bericht Vaccines.news.

Segal schrijft dat de vaccins alleen de interne immuniteit stimuleren, maar niets doen aan de mucosale immuniteit. Interne immuniteit beschermt de binnenkant van het lichaam, terwijl mucosale immuniteit de eerste verdedigingslinie vormt door de neus en mond te beschermen, en op die manier ook de verspreiding naar anderen vermindert.

Hij zegt dat alle COVID-19 vaccins “grotendeels ondoeltreffend zijn bij het stimuleren van de afscheiding van een bepaalde vorm van antilichamen, Immunoglobuline A (IgA) genaamd, in onze neus, die optreedt na een feitelijke infectie met een virus.” Intussen hebben degenen die de ziekte hebben opgelopen en ervan zijn hersteld, zowel slijmvlies- als inwendige immuniteit. Zij hebben wat men noemt een natuurlijke immuniteit tegen de ziekte.

Een recente studie in Israël bewees dat natuurlijke immuniteit beter is dan gevaccineerd worden. De onderzoekers ontdekten dat gevaccineerde mensen 13 keer meer kans hadden om besmet te raken en 27 keer meer kans hadden op symptomatische infecties dan mensen met natuurlijke immuniteit. (Zie: “Explosieve” studie concludeert dat natuurlijke immuniteit superieur is aan vaccinatie.)

Herstelde COVID-19 patiënten behouden brede en duurzame immuniteit tegen de ziekte

Een studie van de Emory University gepubliceerd in het tijdschrift Cell Reports Medicine vond dat de meeste mensen die hersteld zijn van COVID-19 een brede en duurzame immuniteit tegen de ziekte behouden, inclusief een zekere mate van bescherming tegen de varianten ervan.

Rafi Ahmed, de hoofdauteur van het artikel, zegt dat de bevindingen vroege rapporten tijdens de pandemie ontkrachten dat beschermende neutraliserende antilichamen niet duurzaam waren bij COVID-19 patiënten.

“De studie dient als een kader voor het definiëren en voorspellen van langdurige immuniteit tegen SARS-CoV-2 na natuurlijke infectie. We zagen in deze fase ook aanwijzingen dat natuurlijke immuniteit zou kunnen blijven bestaan,” aldus Ahmed. SARS-CoV-2 is het virus dat COVID-19 veroorzaakt.

Nadat mensen herstellen van een infectie met een virus, houdt het immuunsysteem er een herinnering aan over. Immuuncellen en eiwitten die in het lichaam circuleren kunnen de ziekteverwekker herkennen en doden als deze opnieuw wordt aangetroffen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: