9/11 ANALYSE: Van Ronald Reagan en de Sovjet-Afghaanse oorlog tot George W Bush en 11 september 2001

9/11-analyse:-van-ronald-reagan-en-de-sovjet-afghaanse-oorlog-tot-george-w-bush-en-11-september-2001

12-09-21 12: 40: 00,

Dit artikel, voor het eerst gepubliceerd in september 2010, is een samenvatting van eerdere geschriften van de auteur over 9/11 en de rol van Al Qaeda in het buitenlands beleid van de VS. Voor meer details zie Michel Chossudovsky, America’s “War on Terrorism”, Global Research, 2005

“De Verenigde Staten gaven miljoenen dollars uit om Afghaanse schoolkinderen te voorzien van schoolboeken vol gewelddadige beelden en militante islamitische leerstellingen….De lesboeken, die vol stonden met verhalen over de jihad en tekeningen van geweren, kogels, soldaten en mijnen, hebben sindsdien gediend als het kerncurriculum van het Afghaanse schoolsysteem. Zelfs de Taliban gebruikten de door de Amerikanen geproduceerde boeken…”, (Washington Post, 23 maart 2002)

“Advertenties, betaald met CIA-gelden, werden geplaatst in kranten en nieuwsbrieven over de hele wereld met aansporingen en motiveringen om zich aan te sluiten bij de [Islamic] Jihad.” (Pervez Hoodbhoy, Peace Research, 1 mei 2005)

“Bin Laden rekruteerde 4,000 vrijwilligers uit zijn eigen land en ontwikkelde nauwe banden met de meest radicale mujahideenleiders.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: