De Attica oproer 50 jaar geleden werd niet veroorzaakt door repressie, maar door het loslaten van gevangenisdiscipline, door John Derbyshire

de-attica-oproer-50-jaar-geleden-werd-niet-veroorzaakt-door-repressie,-maar-door-het-loslaten-van-gevangenisdiscipline,-door-john-derbyshire

12-09-21 04: 00: 00,

Er is nog een verjaardag deze september naast de 20e verjaardag van 9/11: Vijftig jaar geleden dit weekend, en ook een weekend omvattend, 9 tot 13th september, vonden er de Attica gevangenis rellen plaats in het westen van upstate New York. Het uiteindelijke dodental voor die vijf dagen was 43: drieëndertig gevangenen en tien bewakers en andere burgers.

In het septembernummer van het tijdschrift Chronicles staat een zeer mooi artikel van Nicholas Jackson ter herdenking van de herdenking. Het maakt het cruciale punt dat de opstand niet werd veroorzaakt door een verscherping van de gevangenis discipline, maar integendeel door een versoepeling.

Politieke wetenschappers hebben vaak opgemerkt dat autoritaire regeringen het meeste gevaar lopen omvergeworpen te worden wanneer zij proberen te liberaliseren. Mensen raken gewend aan repressie en leren ermee om te gaan; maar versoepeling duidt op een gebrek aan vertrouwen bij de machthebbers,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: