De markt conformist

de-markt-conformist

12-09-21 12: 00: 00,

Waar is de politieke verbeelding gebleven? Waar is de visie, de utopie? De fatale gevolgen van het politieke gebrek aan ideeën zijn vandaag zichtbaarder dan ooit tevoren door de dreigende klimaatcatastrofe, de neoliberale sociale diefstal en de internationale de-solidarisatie, tonen Nina Horaczek en Walter Ötsch aan in hun nieuwe boek “Wir wollen unsere Zukunft zurück” (Wij willen onze toekomst terug). En pleiten voor een nieuwe, betere, meer participatieve politiek. Niet van boven, maar van beneden. Een uittreksel.

Achter alle theorieën en rechtvaardigingen voor bestaande structuren en grieven gaat uiteindelijk altijd een idee over mensen, een mensbeeld schuil – ook al is dat in veel gevallen slechts stilzwijgend en nauwelijks erkend. Welk mensbeeld ligt ten grondslag aan de visies van de hierboven genoemde elites? Welk mensbeeld heeft een samenleving nodig om het hoofd te kunnen bieden aan de vele crisissen in het milieu? Praten over zo’n beeld is ook belangrijk omdat elk mensbeeld altijd ook een oproep tot actie voor mensen inhoudt – namelijk om zo te zijn of te worden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: