Elk jaar weer “Evening Sun”: Hoe politici worden voorzien van posten en pensioenen

elk-jaar-weer-“evening-sun”:-hoe-politici-worden-voorzien-van-posten-en-pensioenen

12-09-21 05: 28: 00,

Operatie Avondzon” vindt plaats voor elke verkiezing in Duitsland. Volkomen straffeloos worden afgedankte politici voorzien van riante salarissen en pensioenen op kosten van de staat.

Dat de politiek een zelfbedieningszaak is, is een nare beschuldiging, maar wel een die politici elk jaar voor de verkiezingen bevestigen. Het heet “Operatie Avondzon” en het werkt als volgt: Als men niet zeker is of men zijn ministerspost na de volgende verkiezingen zal behouden, kent men hoge posten toe aan zijn trouwste pluimstrijkers, omdat hun werk geacht wordt vruchten te hebben afgeworpen. Op die manier – heel toevallig – wordt vazaligheid in de politiek beloond en kritisch denken afgestraft, want de posten gaan natuurlijk altijd naar de “naaste medewerkers”, d.w.z. degenen die het best hebben gedaan om de minister te vertellen wat hij moest zeggen.

Dit gaat maanden door en gebeurt verrassend stil, want de media berichten er hoogstens kort over, veinzen ook een beetje afgrijzen, maar vergeten het onderwerp dan weer snel.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: