Gewelddadige scènes in Frankrijk – politie en demonstranten vechten vanwege vaccinpassen

gewelddadige-scenes-in-frankrijk-–-politie-en-demonstranten-vechten-vanwege-vaccinpassen

12-09-21 02:27:00, De protesten tegen het vaccinpaspoort van Macron gaan in Frankrijk voor het negende weekend op rij door met honderdduizenden demonstranten op straat. De politie wordt steeds wreder in haar omgang met het publiek. Twee vrouwen werden onder meer met knuppels geslagen toen zij een winkelcentrum bezochten zonder eerst hun vaccinpas te tonen.

De protesten van zaterdag komen een dag nadat de Franse minister van Volksgezondheid Agnes Buzyn in staat van beschuldiging is gesteld voor haar aanpak van de Covid-19 “pandemie”. Buzyn is zwaar bekritiseerd voor haar gebrek aan actie aan het begin van de pandemie.

In januari 2020 zei ze dat er “praktisch geen risico” was dat Covid-19 zich vanuit China naar Frankrijk zou verspreiden en dat “het risico van verspreiding van het coronavirus onder de bevolking zeer gering is,” schrijft France24.com.

Wilden winkelen – neergeslagen door de politie

De twee vrouwen die een winkelcentrum in Parijs zijn binnengegaan zonder hun vaccinpas te tonen, zijn door de oproerpolitie bruut aangepakt. Een vrouwelijke politieagente slaat een van de vrouwen meerdere malen met een knuppel, terwijl de andere met een schild in haar gezicht wordt geslagen, voordat beiden op de grond worden gedwongen. Tot tien politieagenten waren bij de aanval betrokken. Zoals op de video hieronder te zien is, vielen sommigen van hen vervolgens degenen aan die het incident filmden.

🇫🇷 [CHOC] Des femmes sans #PassSanitaire qui voulaient entrer dans un centre commercial à #Paris ont été arrêtées par la #Police avec violence ! #antivax #ViolencesPolicieres #AntiPassSanitaire pic.twitter.com/wxzbcclGo2

— MediaFrance24 🌐 (@MediaFrance24) September 5, 2021

De dag begon echter iets vreedzamer, met iedereen die zong en met vlaggen zwaaide in de demonstratiemars.

It’s the 9th weekend of consecutive protests in #France against the sanitary passport. The French people are tirelessly fighting against the tyranny of their government. This is #Paris today.#Manifs11septembre#AntiPassSanitaire#11Septembre #PassSanitaire #NonAuPassDeLaHonte pic.twitter.com/mq769R9edr

— Sarah Michel (@Sarah_1Michel) September 11, 2021

“Zaterdag werd gekenmerkt door geweld”

In vergelijking met de vorige betrekkelijk rustige protesten, werd zaterdag gekenmerkt door geweld, schrijft Lefigaro.fr.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: