Is de “Koude Oorlog” tussen Turkije en de VAE afgelopen?

is-de-“koude-oorlog”-tussen-turkije-en-de-vae-afgelopen?

12-09-21 05: 33: 00,

Een door Ankara geïnitieerd telefoongesprek op augustus 31 tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en kroonprins van Abu Dabi Mohamed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan heeft de aandacht getrokken van het brede politieke establishment en vragen doen rijzen over de mogelijke implicaties ervan voor vele landen in de Arabisch-Moslimwereld. In de eerste plaats, betekent dit het einde van de Koude Oorlog die de bilaterale betrekkingen tussen Turkije en de VAE en de politiek in het Midden-Oosten jarenlang heeft beïnvloed? En voorts, wat zouden de gevolgen kunnen zijn van een eventuele verdere versterking van de samenwerking tussen de twee staten?

De “koude oorlog” tussen Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten is al jaren aan de gang. Ankara beschouwt Abu Dhabi al enkele jaren als een vijandelijke staat, waarbij de Turkse president een jaar geleden nog beloofde de ambassadeur uit de Emiraten terug te roepen.

Met de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP.),

” Lees verder

%d bloggers liken dit: