20 jaar van oorlog en terreur

20-jaar-van-oorlog-en-terreur

13-09-21 05: 35: 00,

“Elke natie, in elke regio, moet nu een keuze maken,” verklaarde president George W. Bush in zijn toespraak voor het Congres tien dagen na de aanslagen van 11. September. Of je staat aan onze kant of je staat aan de kant van de terroristen”. De oorlog die volgde had een groots plan. Deze oorlog ging over meer dan alleen het pakken van Osama bin Laden en Al Qaeda. Amerika’s doel was om het Midden-Oosten opnieuw vorm te geven.

Twee jaar na 11. In september leek het erop dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten zoals het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië de overhand hadden gekregen. De Anglosfeer had Kabul en Bagdad bevrijd. De Israëliërs versloegen de tweede Palestijnse intifada. President Bush en de Britse premier Tony Blair hadden Yasser Arafat gemarginaliseerd ten gunste van de kleptocraat Makmoud Abbas. De Defense Policy Board van het Pentagon, geleid door de neoconservatieve Richard Perle, sprak openlijk over het in beslag nemen van Saudische olievelden vanwege de medeplichtigheid van het koninkrijk aan de aanslagen van 11.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: