Biden Doctrine duikt op in Perzische Golf

biden-doctrine-duikt-op-in-perzische-golf

13-09-21 02: 09: 00,

Alle Global Research artikelen kunnen worden gelezen in 51 talen door het activeren van de “Translate Website” drop down menu op de bovenste banner van onze homepage (Desktop versie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

De beginnende tekenen van een Amerikaanse terugtrekking uit Saoedi-Arabië zijn verschenen in een reeks van stappen in de afgelopen 2-3 weken. Parallel daaraan houdt de regering-Biden er rekening mee dat de nieuwe Iraanse regering in Wenen terugkeert naar de onderhandelingstafel over nucleaire kwesties.

De onderling verbonden manoeuvres zijn, althans op dit moment indirect, gebaseerd op een verwachte vermindering van de spanningen tussen de VS en Iran in een denkbare toekomst.

Zonder twijfel heeft de regering-Biden zojuist een groot statement gemaakt in haar regionale strategieën in West-Azië door de verwijdering van het meest geavanceerde Amerikaanse raketafweersysteem en Patriot-batterijen die in Saoedi-Arabië waren gestationeerd om Iran tegen te gaan en luchtaanvallen van Jemen’s Houthi-rebellen af te slaan.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: