Biden verlaat Afghanistan en gaat de verkeerde kant op

biden-verlaat-afghanistan-en-gaat-de-verkeerde-kant-op

13-09-21 05: 37: 00,

De Verenigde Staten van Amerika hebben niets geleerd van 20 jaren van oorlog

Op 31. In augustus aanvaardde Joe Biden wijselijk het onvermijdelijke en kondigde de definitieve terugtrekking aan van alle openlijke militaire aanwezigheid in Afghanistan.

Misschien wel het belangrijkste deel van de toespraak had te maken met de toekomst, en hier was Biden ondubbelzinnig:

“En dit is het belangrijkste om te begrijpen: de wereld is aan het veranderen. We zijn in een serieuze concurrentiestrijd verwikkeld met China. Wij staan op verschillende fronten voor uitdagingen met Rusland. …. Wij moeten het Amerikaanse concurrentievermogen versterken om deze nieuwe uitdagingen en de concurrentie van de 21 aan te kunnen. Eeuw.”

Een van de belangrijkste motieven om zich uit Afghanistan terug te trekken is de VS meer speelruimte te geven om China en Rusland neer te halen. En dit is niet bedoeld als een vreedzame “pivot”. De VS heeft beide landen omsingeld met militaire bases,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: