Boris Johnson moet buigen voor de wil van het volk

boris-johnson-moet-buigen-voor-de-wil-van-het-volk

Om de eigen situatie beter te kunnen beoordelen, is het nuttig van tijd tot tijd verder te kijken dan de eigen neus lang is. Een blik in het buitenland helpt veel. Vooral wanneer deze visie een van de oudste democratieën ter wereld treft. Vooral in de huidige tijd wordt duidelijk hoe belangrijk een diepgewortelde democratische cultuur is. Dit is met name het geval in het Verenigd Koninkrijk.

Maar niet alleen daar, maar ook in vele andere delen van Europa groeit het onbehagen van de burgers ten aanzien van de steeds grotere staatsinmenging. Terwijl in het verleden de protesten beperkt bleven tot concrete individuele kwesties, zoals het heffen van extra belastingen of het toestaan van steeds meer ongereguleerde immigratie, zijn de massademonstraties van de afgelopen weken gericht tegen een regeringsbeleid dat als steeds repressiever wordt ervaren en gericht lijkt op het verkrijgen van steeds meer controle.

Corona fungeert als een katalysator waar menig regering maar al te graag gebruik van maakt,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: