Gauck en de “gekken”: De brutalisering van communicatie

gauck-en-de-“gekken”:-de-brutalisering-van-communicatie

13-09-21 09: 31: 00,

Ex-Bondsvoorzitter Joachim Gauck heeft een groot deel van de burgers “gekken” genoemd omdat ze er andere opvattingen op na houden dan hij. Wat in het verleden tot wijdverbreide verontwaardiging zou hebben geleid, lijkt nu bijna normaal. Deze gewenning aan een linguïstisch-politieke brutalisering is gevaarlijk. Door Tobias Riegel.

Op zaterdag zei Gauck in Rostock met betrekking tot het deel van de burgers dat aarzelt om zich te laten injecteren met de nieuwe Corona-vaccins:

“Dan is het vreselijk dat we in een land leven waar er niet alleen opvoeders zijn, maar ook voldoende barbaarse mensen.”

Dit artikel is echter niet bedoeld om over het vaccinatiedebat te gaan: Alles is (voorlopig) gezegd over het karakter van de huidige vaccinatiecampagne en de geïnstalleerde indirecte vaccinatiedwang – in weerwil van de eigen protesten (bijvoorbeeld hier of hier). Bovendien stellen politici of journalisten tegenwoordig bijna dagelijks de sociale tweedeling aan de orde.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: