India en Pakistan in het Afghaanse probleem

india-en-pakistan-in-het-afghaanse-probleem

13-09-21 05: 30: 00,

Het Afghaanse probleem blijft maar doorbloeden. En het lijkt erop dat dit geen stijlfiguur is, gezien de tegenstrijdige berichten over de gebeurtenissen in de Panjshir-kloof, die een heropleving van de burgertwisten in het hele land zouden kunnen uitlokken. Samen met het ontbreken van een doeltreffend beheersmechanisme maakt dit het vooruitzicht van een humanitaire ramp in een land met 40 miljoen inwoners zeer waarschijnlijk (en dreigend). Vergeleken daarmee zal het nagebootste beeld van de wereldmedia van de luchthaven van Kaboel een onschuldige kindergrap lijken.

Het wordt min of meer duidelijk dat het Afghaanse probleem niet vanzelf zal verdwijnen, dat wil zeggen, zonder de meest nauwe en dringende betrokkenheid van alle belangrijke spelers bij het probleem. Ondanks hun begrijpelijke tegenzin om terug te zakken naar dit “kerkhof van wereldrijken”.

Belangrijke spelers in dit geval zijn China,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: