Loekasjenko: “Zolang de zinloze sancties van kracht zijn, zullen wij niet met hen praten”

loekasjenko:-“zolang-de-zinloze-sancties-van-kracht-zijn,-zullen-wij-niet-met-hen-praten”

13-09-21 05: 06: 00,

Loekasjenko heeft verklaard dat zijn land voor een miljard dollar wapens van Rusland zal kopen, waaronder ultramoderne luchtdoelraketten, en dat hij niet met het Westen zal praten zolang de “zinloze” sancties van kracht zijn.

In het Westen wordt het geschil met de Wit-Russische regering altijd afgeschilderd als de strijd voor de mensenrechten en de democratie tegen de zogenaamde “laatste dictator” van Europa. Dat dit onzin is, blijkt uit een blik op de belangrijkste bondgenoten van het Westen, want bij hen (bijvoorbeeld Saoedi-Arabië) is het Westen niet geïnteresseerd in mensenrechten en democratie. Het feit dat homoseksuelen in Saoedi-Arabië in het openbaar worden onthoofd, schijnt in het Westen als regionale folklore te worden beschouwd.

Geopolitiek in plaats van mensenrechten

Hieruit blijkt onmiddellijk dat het door de VS geleide Westen zich niet bekommert om democratie, mensenrechten of andere vermeende “waarden”, maar dat het zich eenvoudigweg bezighoudt met geopolitiek. Iedereen die de VS tegenspreekt en niet naar haar pijpen danst, wordt tot vijand verklaard.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: